Защо пожарната не може да стигне до горяща къща в Куклен?

701026

Информирахме за скандален случай в град Куклен при който, пожарната не може да стигне до горяща къща заради непочистена и заледена улица. Само благодарение на професионализма на пожарникарите няма пострадали и пламъците са потушени.

Защо обаче пожарната не може да достигне до горяща къща в Куклен? Градът е център на едноименната община. Ако местната власт не може да се грижи да осигури нормални и безопасни условия за живот на жителите на общинския център, какво остава за останалите населени места?

Plovdiv24.bg научи, че само преди месец кметът г-жа Белчева, благодарение на личните препоръки на заместник-кмета Тунджай Наимов, е закупила пясъкоразпръсквач, който обаче се е развалил… на третия ден. Друго от оправданията на местната власт е, че техниката няма подходящи гуми за сезона, а за закупуването на такива няма средства. Тунджай Наимов е бивш депутат от ДПС, а пясъкоразпръсквачът е закупен от фирма „ЕР-2009″ ООД, със седалище село Мулдава, ул. „24-ти май“ № 25, управител Рамадан Мехмед.

Въпреки че снегът спря да вали преди седмица, в Куклен зимната обстановка остава усложнена, улиците в голямата си част са непочистени, заснежени и заледени, което пък затруднява сметосъбирането, което на практика не функционира.

Източник: Plovdiv24.bg

Add a Comment