Осъдиха Сотиров на година условно

dimitar-sotirov

Бившият кмет на Куклен Димитър Сотиров и неговият заместник Иван Апостолов бяха напълно оправдани по почти всички обвинения за злоупотреби при разпореждането с общински средства по време на мандата им от 2007 до 2011 г.

Тогавашният градоначалник на Куклен Димитър Сотиров обаче бе признат за виновен единствено по обвинението, че е раздал около 10 хил. лева общински пари на хора от селото, които, според прокуратурата, са престъпно присвоени. За това пловдивският окръжен съд прие, че бившият кмет заслужава наказание от 1 г. условно с тригодишен изпитателен срок.

Защитата обаче протестира с довода, че става дума за лични пари на Димитър Сотиров, които той е давал за битови нужди на своите съселяни и то изключително по тяхна молба. Именно затова и тази условна присъда ще бъде обжалвана, заяви неговият адвокат Красимир Елдъров.

Прокуратурата отказа коментар на съдебното решение както и на въпроса дали ще протестира оправдателните присъди. Заместникът на бившия кмет – Иван Апостолов – бе оправдан по всички обвинения, които визираха злоупотреба с общински пари при разпределянето на обществени поръчки за благоустройство и изграждане на канализация на община Куклен за милиони лева. Заради едното осъдително решение,

Димитър Сотиров ще заплати близо 600 лева съдебни разноски, а поради оневиняването на двамата по всички останали обвинения, разходите, в размер на почти 8 хиляди лева, остават за сметка на държавата, определи председателят на съдебния състав. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване.

Add a Comment