Първи назначения в община Куклен

obshtinataaaaaaa

Преди няколко дни Мария Белчева прие ключа на община Куклен от временно изпълняващия длъжността кмет Тодор Лозанов.
Облечена в изпълнителна власт, дадена й от законите на страната, тя назначи първите хора от екипа си. Това са младия заместник-кмет Христо Божинов, на 27 години, наскоро завършил висше образование „Политология“ в ПУ „Паисий Хилендарски“ и Валя Кръстанова (Баракова), за която все още не е известно какви функции изпълнява в община Куклен.
Двете назначения вероятно са стратегически за г-жа Белчева, тъй като това е първата свършена работа от новия кмет на община Куклен.

За младия политолог не се знае много, освен, че няма професионален стаж, а г-жа Кръстанова се оказа пословично известна с дисциплинарното си уволнение от община Родопи. Коментира се, че тя ще бъде най-близо до новия кмет, включително като личен съветник и секретар, тъй като се отличава с висока компетентност по въпросите местното самоуправление и управлението на личния състав. Според запознати Кръстанова не е могла да бъде назначена на длъжност „Главен експерт“ в общината, поради липсата на професионален опит за заемане на съответния ранг в общинската администрация, но поради цитираните й качества, които били „несравними“, Белчева е осигурила по някакъв начин кабинет на Кръстанова и последната вече ръководи определени мероприятия и общински задачи, включително дава задължителни напътствия на служители от общинската администрация. Все още не е ясно какви ще са заплатите на новите ръководни служители. А за Кръстанова не се знае нито какъв договор ще подпише, нито от къде ще й се заплаща възнаграждението, защото за нея нямало щат в общинската структура. Остава загадка какви са договорките между Белчева и Кръстанова.

Интересът към делата на г-жа Белчева нарасна чувствително, след като преди дни беше публикувана презентацията й в известна пловдивска медия.

Припомняме, че Мария Белчева е завършила бакалавърска степен по „Български език и история“ и магистратура по „Приложна социална психология“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, майка е на три деца, омъжена е. Според презентацията, тя е специалирала управление и мениджмънт на малка фирма в ТУ – София, била е директор „Човешки ресурси“, обича да бяга до манастира „Св. Св. Козма и Дамян“ над Куклен, страст са й скалното катерене и розите.

Add a Comment