Най-интересните избори предстоят в Куклен

o-VOTE-facebook

Безспорно в неделя предстоят най-интересните избори в Куклен от няколко мандата насам. Битката за кметския пост и местата в общинския съвет ще е оспорвана и непредвидима.

Определено събитията и информациите, които излязоха през последните няколко дни ще я направят още по-интересна. Първо Сотиров се оказа в две агитационни книжки, едната за Куклен, другата за Брестник, а кандидатът на Новото време бе обвинен в кражба от общината.

Обобщеният анализ на последните проучвания сочи, че фаворитът в тези избори е управляващата партия ГЕРБ и нейните кандидати за кмет и общински съветници. Очаква се партията на премиера Борисов да успее да спечели поне 1/3 от местата в бъдещия общински съвет.

Очаква се обаче подкрепата, която акумулира партията, да не й стигне за победа на първи тур.

Реално в момента битката в Куклен е за това, кой ще е на балотаж за кмет с Пламен Гошев. Традиционно заподозрени за второто място са от ДПС и техният кандидат Наил Рустем. Депесарите обаче не са в кондиция и инцидента с в.и.д. кмет Кадир допълнително утежнява положението на етническата формация преди вота.

За слабо представяне на ДПС „дебнат“ младите надежди на кукленската политика Мария Белчева от Зелените и Иван Димитров от Кауза Куклен, които стоят сравнително добре в предварителните проучвания и са способни на изненади.

Каквото и да се случи в неделя, почти сигурно ще има балотаж, а общинския съвет обещава да е един от най-шарените до момента.

Add a Comment