Сотиров завлякъл Куклен с милиони, въртял далавери с Джимито

dimitar-sotirov

Окръжният съд в Пловдив проведе ново заседание по делото срещу бившия кмет на Куклен Димитър Сотиров и неговия заместник Иван Апостолов за сключване на неизгодни договори по Закона за обществените поръчки.

Те са обвинени, че в качеството си на длъжностни лица са присвоили голяма сума пари, собственост на Община Куклен, за сключването на неизгодни договори и са нарушили служебните си задължения по закона Закона за обществени поръчки. Щетите за общината са 100 хиляди лева само за 2009 година за една от сделките.

Сотиров е подписвал договори за направата на бордюри и тротоари с фирма „Анастасов“ ЕООД и „Айлин-строй” ЕООД, представлявани от Стоян Анастасов, като целта е била да набави 100 хиляди лева за собственика на фирмите.

Едно от обвиненията срещу бившия кмет на Куклен е за безстопанственост, като щетите, нанесени на общината, са на стойност над 1 000 000 лева. Става дума за изграждане на канализация и допуснати множество нарушения, в резултат на което общината е била ощетена, съобщиха от прокуратурата.

На зам.-кмета Иван Апостолов са повдигнати две обвинения за престъпления по служба във връзка с обществени поръчки. Първото е по едно от обвиненията на кмета, а второто е свързано с изразходването на средства за хора, които нямат право на това. Освен това се е възползвал от служебното си положение и използвал безплатно труда на около 10 души да строят вилата му в местността „Копривките“.

Add a Comment