Скандално! За какво харчат общинарите оскъдните финанси на Куклен?

obshtinataaaaaaa

Днес ще отварят офертите по конкурс на Община Куклен за изграждане на нова улица. На пръв поглед всеки би се зарадвал, но за какво става въпрос всъщност?

Ще бъде изградена улица с дължина 350 метра. Има една подробност, улицата ще бъде изградена в така наречената и предвидена от години за създаване „индустриалната зона“ под КЦМ, под асеновградско шосе, научи репортер на KuklenDnes.bg.

Цената която община Куклен е склонна да плати за новата улица е 166 000 лева.

Причината да бъде изграждана нова улица, с парите на кукленските данъкоплатци в нищото е, че някой е проявил интерес към парцел до който няма достъп.

Парцелът обаче, както и цялата индустриална зона са частни. Всички знаем, че индустриалната зона се обслужва от фирма Сиенит и те имат най-големи интереси тя да се развива, за да продава т парцелите в нея, които притежават.

Още по-скандалното е, че фирма Сиенит е една от тези, които участват конкурса за изграждане на новатa улица, а специалисти твърдят, че конкурсните условия така са писани, че именно тази фирма да може да спечели.

Какво се получава в крайна сметка?

Общинарите искат да похарчат 166 000 лева на кукленци, за да бъде изградена улица в индустриалната зона, за да има шанс някой да продаде парцела си в тази индустриална зона. Освен това, този някой, с цялото си нахалство, иска да прибере парите, за да изгради улица до парцел, който по всяка вероятност притежава, пряко или чрез подставени фирми.

Виждате ли корупция в тези действия на управляващата Куклен коалиция ДПС-БСП?

Очаквайте още скандални разкрития за действията на общинарите ни!

Add a Comment