Даяна се събуди от кома

10547626_309833092528692_1630579001215265533_n

18-годишната Даяна Савова, която пострада при тежка катастрофа до Тунела в Пловдив през март, се събуди след 4-месечна кома.

Даяна, която е от Куклен, вече е контактна и разпознава близките си.

Момичето все още не говори много, но се обръща към родителите си с „мамо“ и „тате“. В момента тя е у дома с тях.

18-годишното момиче пострада при верижна катастрофа до Тунела в Пловдив на 19 март т.г. (четвъртък). При маневра от средна в лява лента лек автомобил „Фолксваген“ се блъснал странично в „КИА“, отскочил и преминал през разделителните колчета в насрещното, където се ударил в „Рено“. Колата бе смазана до такава степен, че се наложи да бъде рязана, за да се стигне до ранената девойка. В резултат на тежкия инцидент, тя получи тежка черепно-мозъчна травма, фрактура на таза и ребрата.

Приятелите на Даяна бяха неотлъчно до нея през тези 4 месеца и направиха група във Фейсбук и поставиха кутии за дарения в почти всички магазини, заведения и аптеки в родния й град Куклен, за да събират средства за нейното лечение.

На 28 март т.г. пък 26 отбора се включиха в благотворителния футболен турнир за младото момиче. Нейните съученички от ГХП „Св. св. Кирил и Методий“, с подкрепата на Градска Футболна Лига, организираха мероприятието, с цел да съберат средства за лечението, необходимо за нейното възстановяване.

„Пловдив топновини“

Add a Comment