Брестничанинът Владо Маринов ще „развива“ икономическата зона в Куклен

c57a0ab82a0

Владимир Маринов от АБВ официално бе представен миналата седмица като зам.-областен управител на Пловдив.

Губернаторът Розалин Петков припомни, че със заповед на премиера Маринов е назначен на поста.

Маринов категорично заяви, че не е приел назначението заради заплатата, която е 1767 лева. Това за него било предизвикателство, с което щял да се справи, макар още да не знае ресора си.

Розалин Петков подчерта, че още един заместник на областния управител е много важен, тъй като има много работа около „Тракия икономическа зона“.

Зоната е вече много се развива, подготвят се и инфраструктурни проекти в Куклен, „Марица“ Раковски, които са част от „Тракия икономическа зона“. Искането за финансиране на тези проекти от Министерски съвет става именно чрез областния или зам.-областния управител. Така че още един зам.-губернатор ще има много работа.

Самият Маринов се представи като разказа, че е на 34 години, завършил е ЕГ „Иван Вазов“, а след това е учил в Московския икономически институт. От завръщането си в България се занимава с частен бизнес.

Маринов е областен координатор на АБВ, а преди това бе член на БСП, откъдето е изключен заради несъгласието си с кандидатурата за кмет на община „Родопи“.

Името му се свързва с евентуална кандидатура за кмет на община „Родопи“, но Маринов не конкретизира отговор дали наистина ще е кандидат-кмет.

Add a Comment