Гледат делото за имотна измама срещу Джимито

djimi

Районният съд в Пловдив отново ще гледа делото за имотна измама срещу строителния предприемач Стоян Анастасов от 14 часа. В предишното заседание през януари казусът беше отложен заради искане за справка от нотариус за изповядване на сделката с купувачите на имота.

Припомняме, че на подсъдимия Анастасов е повдигнато обвинение по чл. 210, ал. 1, т. 3 и т. 5 от НК за това, че в периода от 28 ноември 2006 г. до 6 октомври 2008 г. в Пловдив, като длъжностно лице – управител и представляващ „Анастасов“ ЕООД, с цел да набави за себе си имотна облага при условията на продължавано престъпление, е възбудил и поддържал заблуждение у Юлия Г. и Здравко П. и с това им е причинил имотни вреди общо в размер на 95 974 лв.

Това е поредното дело, заведено от измамени от бизнесмена купувачи на жилища. Стоян Анастасов, по-известен като Джимито и Орфея, бе сред знаковите имена в строителния бранш в Пловдив. Фирмата му построи много жилищни кооперации в града в годините, когато строителството бе във възход.

Прякорът Орфея му бе лепнат заради заведението „Замъка Орфей“ в Куклен, което Анастасов купи от Петър Станчев. В годините на икономическата криза, която удари с много голяма сила строителния сектор, десетки купувачи на имоти „на зелено“ започнаха да се оплакват и да завеждат дела срещу Джимито, че са измамени да купят жилища, които той така и не завършил.

През 2013 г. прокуратурата повдигна обвинение срещу строителния предприемач за данъчна измама в размер на половин милион лева.

Add a Comment